REKTÖR NAMIK AK’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Namık Ak mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çocukluğumuzdan bu yana içimizde hep bir sevinç ve heyecana sebep olan bayramlar, yaşımız kaç olursa olsun bizlere halen çocukluğumuzun hatıralarını taze tutmamıza ve çocuklar gibi mutlu olmamıza vesile olan özel günlerdendir.

Kuşkusuz diğer bayramlar gibi sevgi, kardeşlik, dostluk, vefa, sadakat, teslimiyet ve fedakârlık gibi insani değerleri bizlere hatırlatan Kurban Bayramı, bizler için ayrı bir öneme de sahiptir. Allah’a karşı teslimiyeti ve adanmışlığı bizlere Hazret-i İbrahim’in, kendisine bir evlat veren Allah için yine kendi evladını O’nun yolunda kurban edecek olması hadisesi ile bizlere hatırlatan Kurban Bayramı, Allah’a karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin yanı sıra aynı zamanda günahlardan ve eziyetlerden de arınma şeklidir.

Dini boyutunun yanında Kurban Bayramı aynı zamanda ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin kalbine dokunmak, onlara bir yardım eli uzatmak, paylaşmak ve bu yardımlaşma ile mutlu olmak için de bir fırsattır. Kurban Bayramı’nın anlamına uygun bir şekilde yaşanması ve yaşatılması gelecek nesillerimiz için son derece önemlidir. Kurban ibadetimizi imkânlarımız doğrultusunda yaşayıp yine imkânlarımız ölçüsünde etrafımıza yardım etmeyi, hiçbir karşılık beklemeksizin ve insanlar arasında hiçbir ayrım yapmaksızın paylaşmayı unutmayalım. Bu şekilde birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek, manevi duygularımızı da pekiştirmiş olacağız.

Bu vesileyle, Kurban Bayramı’nın; üniversitemizde, Karaman’da ve ülkemizde, İslam âleminde ve tüm dünyada barış, huzur, güven ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Bayramda özellikle memleketlerine gidecek olan vatandaşlarımızın da trafik kurallarına uymaları, uykusuz ve yorgun bir şekilde yola çıkmamaları, sağ salim ailelerine kavuşmaları ve geri dönmeleri konusunda sabırlı ve dikkatli olmalarını rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olmak üzere tüm Karamanlı hemşerilerimizin ve milletimizin bayramını kutluyorum.”