KMÜ İLE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitimde iş birliği protokolü yapıldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sefa Lök, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Dalkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Koordinatörü Yaşar Çalışkan ve KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi akademik personeli yer aldı.

Genç Öğretmen Adayları Bilgi ve Tecrübelerini Uygulamaya Dökecek

KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile eğitim-öğretim, eğitim yönetimi ile sosyal ve sportif etkinlikler alanlarında iş birliği gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Protokol ile ayrıca Karaman Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak ve bu kapsamda eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması, bilginin teorikten uygulamaya geçişine katkı sağlanması, mezun olma durumuna gelmiş öğretmen adaylarına mesleki tecrübe kazandırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması amaçlanıyor.

Beş yıl geçerli olacak protokol ile KMÜ Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören genç öğretmen adayları ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile bir araya gelerek bilgilerini uygulamaya dökecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğrenciler ise üniversiteye gelerek fakültenin imkanlarını yerinde görme ve tanıma fırsatı bulacaklar.