REKTÖR GAVGALI AKADEMİK BİRİMLERİN TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, üniversitenin akademik birimlerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Kamil Özdağ Fen Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezini ile Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret eden Rektör Gavgalı bu birimlerde mevcut laboratuvarlar ve teknik cihazlar hakkında birim temsilcilerinden bilgi aldı.

“Bu büyük felaketin yaralarını hep birlikte saracağız”

Rektör Gavgalı ziyaretlerinin ardından yaptığı değerlendirmede ülkemizin yaşadığı deprem felaketine değinerek, "Zor bir dönemden geçiyoruz. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan büyük depremler nedeniyle on birlerce insanımızı kaybettik. Hepsine Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak ilk günden bu yana tüm gücümüzle deprem bölgesindeki çalışmalara destek verdik. Devletimizin diğer kurumlarıyla koordineli şekilde üniversitemizin imkânlarını bölge için seferber ettik. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Elbette yitirdiğimiz canları geri getiremeyiz. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız zorlukları en kısa sürede atlatacağımıza olan inancım tamdır. Bu büyük felaketin yaralarını hep birlikte saracağız." dedi.

“Sürece yönelik gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz”

Rektör Gavgalı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin bu sürece yönelik uzaktan eğitimle ilgili gerekli hazırlıkları yaptığını, öğrencilerin mağdur edilmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti. Gavgalı "Bir taraftan depremin açtığı yaraları sararken diğer yandan da işimizi en iyi şekilde yaparak devletimize ve milletimize güç vermeliyiz. Üniversitemizin bu noktada en önemli ödevi bilime olan katkısını artırmak ve eğitim kalitesini çok daha üst seviyelere çıkarmaktır. Üniversitemizin birimlerini tek tek ziyaret ederek durum değerlendirmesi yapıyor ve projelerimizi şekillendiriyoruz. Gençlerimizi en donanımlı şekilde yetiştirmenin gayretinde olacağız. Bunu seçkin akademik ve idari kadromuzla birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.