KMÜ’DEN ‘ULUSLARARASI ÇEVRİM İÇİ RESİM SERGİSİ’

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Sanat Tasarım Öğrenci Topluluğu tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Uluslararası Çevrim İçi Resim Sergisi’ düzenlendi.

Küratörlüğünü Ahmet Hakan Yılmaz ve Betül Serbest Yılmaz’ın üstlendiği sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen sergi hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Hakan Yılmaz şunları söyledi: “Tüm kadınlarımızın şahsında tertip edilen sergimizi bu yıl 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeni ile başta depremden etkilenen kadınlarımız olmak üzere tüm depremde zarar gören vatandaşlarımıza ve acıyı yakından hisseden milletimize atfediyoruz.” dedi.

Toplam 45 eserin yer aldığı karma sergi; Abdülgani Arıkan, Ahmet Aytaç, Ahmet Hakan Yılmaz, Ahmet Türe, Attila Döl, Ayşe Tanrıver Celasin, Betül Serbest Yılmaz, Ceyda Gülsever, Cihan Ünver, Derya Konuk, Eda Cerit, Emine Nur Yılmaz Arıkan, Emre Şen, Gülşen Kahraman, Mehmet Aksoy, Mehmet Özkartal, Mehmet Susuz, Mustafa Diğler, Mustafa Küçüköner, Mustafa Konuk, Mutluhan Taş, Müzeyyen Aksöz Şen, Necmettin Ertunç,  Oğuz Yurttadur, Özgül Yiğit, Seda Dilay, Şeyda Misman, Tekin Bayrak, Tevhide Aydın, Tuğba Levent Kasap, Burcu Hanedar, Anastasıa Racocena, Etibar Rzazdeh, Valide Paşayeva, Mihail Arabacı, Andrey Ivarlak, Kateryna Lemesheva, Abhaz Dizdarovıc, Adil Yusuf, Akbar Bekhalam, Anne Pengrech, Daniela Jaurequı, Elnur Mahmudov, Ethem Baymak, Nathalıa Bazhenova ve Sami Ben Ameur eserlerinden oluşuyor.

Sergi, https://kmu.edu.tr/stm adresinden ziyaret edilebilecek.