REKTÖR GAVGALI’DAN 13 MAYIS TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Gavgalı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dil, kültürümüzü nesilden nesile aktararak bireyleri ortak değerler etrafında birleştiren ve milleti bir arada tutan en önemli yapı taşlarımızdan birisidir. Kültürümüzün ana unsuru, ulusal kimliğimizin ayrılmaz parçası, birlik ve beraberliğimizin temeli olan Türkçemiz milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıtadır. Kültürel zenginliğimizi taşıyan Türkçemiz; edebi, tarihi ve sanatsal konuları üstlenme kuvvetiyle de medeniyetimiz için büyük bir önem arz etmektedir. Bizler de bu nedenle Türkçemizin her alanda doğru bir şekilde konuşulması ve etkinliğinin artırılması için elimizden gelen çabayı sarf etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkçemizin Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 746'ncı yıl dönümünde Türkçemizin resmi dil olarak kabul edilmesine vesile olan üniversitemizin ismini aldığı Karamanoğlu Mehmet Bey'i rahmet, minnet ve hürmetle yâd ediyor, Türkçemize emek veren herkese saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.”