KMÜ PATENT BAŞVURULARINDA ÜST SIRALARA YÜKSELDİ

Karaman, Türk Patent Kurumu Başkanlığı istatistik verilerine göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin (KMÜ) desteği ile patent başvurularında üst sıralara yükseldi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 2020 yılından bu yana Türk Patent Kurumuna 25 ulusal patent başvurusu yaptı. Yapılan bu başvurulardan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sadık Alper Yıldızel ile Dr. Öğr. Üyesi Osman Babayiğit ulusal patent alırken, Doç. Dr. Metin Toz ise faydalı model belgesine sahip oldu. Ayrıca bu süreç içerisinde 3 uluslararası başvuru yapıldı ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Ali Özcan’ın uluslararası patent başvurusu olumlu sonuçlanarak tescil edildi. Böylelikle KMÜ Türkiye Geneli Patent başvuruları il sıralamasında 41’inci sıradan 34’üncü sıraya yükseldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı şunları söyledi: “Türk Patent Kurumu verileri incelendiğinde son dönemde üniversitemiz desteği ile ilimizden yapılan patent başvurusu sayısında ilerlemeler kaydedildi. Bu sayede üniversitemizden gerçekleştirilen başvurular ile Karaman il sıralamasında 34’üncü sıraya yükseldi. Üniversitemizde yeni patent çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İçinde bulunduğumuz yıl içinde de ulusal ve uluslararası patent sayısındaki artışın devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve araştırmacılarımıza teşekkür ediyorum.”