KMÜ İLE DORA AMBALAJ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Karaman-Dora Ambalaj Gıda İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. firması arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Karaman-Dora Ambalaj Firma Yetkilisi Nuri Keleş ve KMÜ PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı yer aldı.

KMÜ ile Dora Ambalaj arasında ortak çalışmalar yürütmek amacıyla imzalanan protokol ile üniversitenin akademik bilgi ve becerileri sanayideki tecrübe ve alt yapı ile birleştirilerek güçlü bir iş birliği kurulacak. Ayrıca sanayiye yönelik lisansüstü tezler ve projeler ile patent odaklı çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi aktarımları noktasında süreğen bir üniversite-sanayi iş birliği oluşturulacak.

Üniversite de Mühendislik Fakültesinde okuyan öğrencilere staj imkânı da sunacak olan protokol kapsamında ortak konferans, seminer ve panel gibi bilimsel faaliyetler de organize edilecek.

Üniversite-sanayi iş birliği üzerine görüşmelerin ve protokollerin devam edeceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, “Bu bağlamda tüm çalışmalarımızı hem üniversitemizin hem de şehrimizin gelişimi için yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Dora Ambalaj ile imzalamış olduğumuz protokolün her iki taraf da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerinde bulundu.