REKTÖR GAVGALI TİFLİS’TE ‘ULUSLARARASI BİLİMSEL VE AKADEMİK ARAŞTIRMALAR KONGRESİ’NE KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Bilimsel ve Akademik Araştırmalar Kongresi’ sona erdi.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen kongreye KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ile birlikte KMÜ öğretim elemanları, ulusal ve uluslararası üniversitelerden akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin açış konuşmasını düzenleme kurulu başkanı KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Burhan Çakıcı yaptı. Çakıcı, kongrenin uluslararası nitelikte ve farklı disiplinlerde birçok konuşma ve bildiriyi barındırmasından dolayı akademik zenginliği arttırdığını ifade etti.

KMÜ Rektörü Gavgalı ise “Kongreler akademisyenlerin ve lisansüstü öğrencilerin gelişimleri için büyük önem taşımaktadır. Uluslararası kongreler ise aynı zamanda üniversitelerin yurt dışında tanınırlılıklarına önemli bir katkı sağlamaktadır.” dedi.

Açış konuşmalarının ardından 22 ulusal ve uluslararası üniversiteden gelen 95 katılımcı ile oturumlara geçildi.

Toplam 59 bildirinin sunulduğu ve iki gün süren kongre, Tiflis gezisinin ardından sona erdi.