KMÜ’LÜ ENGELLİ BİREYLER YAŞAM DENEYİMLERİNİ ANLATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde (KMÜ) ‘Engelli Bireylerin Yaşam Deneyimleri’ konulu etkinlik düzenlendi.

KMÜ Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörlüğü, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Engelsiz Üniversite Öğrenci Topluluğu iş birliği ile düzenlenen programa Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cihat Abdioğlu, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Caner Kasap, engelli bireylerin toplumda yaygınlığına ve engel türlerine değinerek, engelli bireylere yönelik toplumda yapılması gereken fiziki ve eğitsel düzenlemelere ilişkin konulara değindi.

Programın devamında üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Halil Gürgün ile Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Ahmet Çabıtçı, kendi yaşam deneyimlerini ve toplumda karşılaştıkları sorunları katılımcılara aktardı.

Program, özel gereksinimli bireylerin katılımcıların sorularını içtenlikle yanıtlamasının ardından sona erdi.