KMÜ’DE 'DÜNYA PARAMEDİK GÜNÜ' ETKİNLİĞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Odaklı Spor ve Faaliyet Öğrenci Topluluğu tarafından 'Dünya Paramedik Günü' etkinliği düzenlendi.

22 Aralık Dünya Paramedik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Azak, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Azak, “Hastane öncesi tüm çağrılarda ve acil durumlarda gece gündüz demeden her koşulda ilk yardıma koşan ve bilfiil faaliyet gösteren meslek grubunun ‘22 Aralık Paramedik Günü’ kutlu olsun.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, “Sevgili gençler ‘Dünya Paramedik Günü’nüz kutlu olsun. Hepimiz sağlık ordusunun neferleriyiz. Sağlık camiasının çalışanları olarak okula adım attığınız an buranın üyesi oluyorsunuz ve bu ölene kadar devam ediyor. O yüzden derslerde hocalarınızın anlattıklarını iyi dinleyin ve bilgileri bir nakış gibi örün. Derslerde ve staj yaparken sürekli yeni bilgiler öğrenme derdinde olun.” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Değerli öğrencilerimiz sizleri üniversitemizden daha fazla nitelik kazandırarak göndermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üniversitemiz halk oyunları ekibinin gösterisi, 112 tanıtım videosu, ‘ilk yardım’ konulu tiyatro ve öğrencilerin 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında çalışan personel ile yaptığı röportaj katılımcılarla buluştu.

Şiir dinletisi ile devam eden etkinlik, paramedik andının okunması ve müzik dinletisi ile sona erdi.