KMÜ’DE ‘GEÇMİŞİN GÖLGESİNDE YİTİK KADINLAR’ SOLO RESİM SERGİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Betül Serbest Yılmaz’ın “Geçmişin Gölgesinde Yitik Kadınlar” konulu solo resim sergisi açıldı.

Serginin açılışına KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci ile üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Resim sanatında kadın figürünün farklı dönemlerde değişen toplumsal roller, kültürel etkileşimler ve sanatçının imgesel bakışı ile işlendiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Betül Serbest Yılmaz, genellikle mitolojik, tarihi veya edebi konularda yer bulan kadını sergideki eserlerle “Geçmişin Gölgesinde Yitik Kadınlar” imgesiyle ele alarak aktarmaya çalıştığını belirtti.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin fuaye alanında açılan ve toplam 15 eserin yer aldığı sergi 3 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.