KMÜ’DE TÜRK İŞARET DİLİ CANLI MODEL SERGİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi tarafından ‘Türk İşaret Dili Canlı Model Sergisi’ düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Uysal’ın yürütücülüğünde Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ‘Kelimelerin Dansı’ konulu sergiye Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı,  Eğitim Fakültesi Dekan V. Cihat Abdioğlu, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

İşaret dili ile İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Özel Eğitim Bölümü öğrencileri ile Türk İşaret Dili Dersini alan öğrencilerden oluşan canlı modeller katılımcılarla işaret dili ile etkileşimde bulundu.

Sergiyi ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen etkinliğin örnek olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.