REKTÖR GAVGALI “ASRIN FELAKETİ”NİN BİRİNCİ YILI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tarihimizin en ağır yıkımlarından biri olan 6 Şubat depremleri sonucu 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğini, milyonlarca kişinin de bu depremlerden etkilendiğini hatırlatan Gavgalı, asrın felaketinde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa, yakınlarını kaybetmenin acısını yaşayanlara da sabır diledi.

Rektör Gavgalı mesajında şunları kaydetti: “Deprem sonrası devletimiz ve milletimiz el ele vererek, yaraların sarılması, bölgenin kalkındırılıp, ihtiyaçlarının giderilmesi adına eşi benzeri görülmemiş bir çalışma içerisine girmiştir. Karaman halkı da depremin meydana geldiği andan itibaren bölgeye koşup yardım çalışmalarında bulunmuş ve depremzede kardeşlerimize gönlünü açmıştır. Biz de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından hemen harekete geçerek, tüm imkânlarımızı felaketin yaşandığı bölgeye seferber ederek depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Milletimiz depremin ardından tüm dünyaya eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma örneğini göstermiştir. Ülkemizin ve insanlığın bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyorum. Bu vesileyle Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”