KMÜ’DEN ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ KAPSAMINDA İKİ PROTOKOL DAHA

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Erm Tarım ve Polen Enerji Madencilik Gıda Tarım İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketleri arasında iş birliği protokolü imzalandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve Erm Tarım Anonim Şirketi ile Polen Enerji Madencilik Gıda Tarım İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Polat’ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol ile üniversite-sanayi iş birliği kapsamında çalışmalar yürütülecek.

Protokoller kapsamında üniversitenin Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) faaliyetleri çerçevesinde sunulan hizmetlerden faydalanmak, altyapı, personel, eğitim, araştırma-geliştirme (Ar-Ge), danışmanlık, proje yürütme, laboratuvar hizmetleri, işbaşı ve staj eğitimi alanlarında iş birliği hedefleniyor.

Ayrıca firmaya ihtiyaçları doğrultusunda öğretim elemanları tarafından danışmanlık desteği sağlanabilecek ve endüstriyel uygulamalara ait saha çalışmalarının yerinde görülebilmesi amacıyla ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri için teknik geziler düzenlenebilecek. Üniversite ve firma arasında ortak konferans, seminer, panel gibi bilimsel faaliyetlerin düzenlenmesi ile yapılan çalışmalar ve faaliyetler neticesinde elde edilen bilimsel verilerin TEKNOFEST, proje pazarları, endüstriyel fuarlar gibi toplantılarda sunulması da protokolün amaçları arasında yer alıyor.

Protokollerin her iki taraf için de hayırlara vesile olmasını temenni eden Rektör Gavgalı, “Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında hem öğrencilerimiz için hem de şehrimiz için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.