KMÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ ŞENCAN’A İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, III. Ulusal I. Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi’nde üniversitemizi temsil etti.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu'nda ‘Tıpta Farkındalık’ teması ile gerçekleştirilen kongreye alanında uzman akademisyenler ve tıp öğrencileri katıldı.

KMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Merve Akgül Günay ve Biyofizik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdulhadi Cihangir Uğuz danışmanlığında kongreye katılan Yaren Azra Şencan ve Nigar Ebrar Coşkun bir sunum yaptı.

KMÜ öğrencisi Yaren Azra Şencan, ‘Ne Yiyorsan Osun: Multipl Skleroz ve Beslenme’ konusunda Nigâr Ebrar Coşkun ise TÜBİTAK 2209-A kapsamında desteklenen ‘Ratlardaki Alkol Bağımlılığının Hipokampüs Dokusundaki ATG-1 Proteininin İmmün Reaktivitesinin Cinsiyete Bağlı Değerlendirilmesi’ konulu araştırma hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Tıp öğrencilerinin araştırmalarını paylaşması ve tıbbın farklı alanlarındaki bilgi paylaşımına dahil olmaları amacıyla düzenlenen kongre kapsamında, Amerika Birleşik Devletlerinden çevrimiçi gerçekleştirilen konferansın yanı sıra moleküler laboratuvar uygulamaları ile kadavra diseksiyonu gibi bilimsel aktiveler ve sunumlar gerçekleştirildi.

Kongre sonunda yaptığı sunumla KMÜ öğrencisi Yaren Azra Şencan, ikincilik ödülüne layık görüldü.