KMÜ MEZUNLARINA YÖNELİK MENTÖRLÜK PROGRAMI BAŞLIYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mezunlar Derneği ile Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde yeni bir program başlıyor.

Yeni başlayacak olan Mezundan Mezuna Mentör & Menti programı kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mezunları, meslektaşlarına ilham olacak ve tecrübelerini paylaşacak.

Mentörlük; belirli bir deneyim, bilgi birikimi, beceri veya uzmanlığa sahip bir kişinin, bir başkasının kişisel ya da mesleki anlamda gelişimini ele alınan konularla bağlantılı tavsiyeler vermesi, yol göstermesi diğer deyişle akıl hocalığı yapması anlamına geliyor. Menti ise yeni girdiği sektörle ilgili bilgi, beceri ve tavır geliştirmek isteyen ya da bulunduğu konumda karşılaştığı bir problemi en verimli şekilde nasıl çözebileceğini merak eden veya yeni aldığı bir kararla ilgili en başından oluşabilecek problemleri engellemek isteyen ve bunun için bir mentora başvuran kişidir.

Programa göre mezunlar tecrübe durumlarına göre mentör veya menti pozisyonuna başvuru yapabilecek. Başvurular sonrasında KMÜ Mezunlar Derneği tarafından çevrimiçi veya yüz yüze şeklinde programlar planlanacak. Planlamalar sonrasında katılımcılar yüz yüze toplantıya katılabilme durumuna göre üniversitede ağırlanacak. Toplantının çevrimiçi gerçekleşmesi halinde ise toplantı bilgileri mentör ve mentilerine iletilecek.

Mezundan Mezuna Mentör & Menti programına https://kmu.edu.tr/kariyer/sayfa/16358/mentor--and--menti/tr adresi üzerinden başvuru yapabilecek.