KARAMAN’DA 19 MAYIS COŞKUSU

Tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Karaman’da da renkli görüntülere sahne oldu. Vali H. Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Serkan Ada, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Murat Alkan, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri, gazi ve öğrencilerin katıldığı kutlama programına çok sayıda vatandaş da ilgi gösterdi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan 19 Mayıs programı, gençlik merkezinden gelen genç katılımcı Bahrican Kılıç’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Samet Eyvaz’ın “19 Mayıs Gençlik Marşı”nı okumasının ardından gerçekleştirilen spor gösterilerini ve halk oyunları ekibinin gösterilerini, tören alanındaki çok sayıda vatandaş da ilgiyle izledi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kutlamalar, ulusal ve uluslararası spor müsabakaları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.