KMÜ'DE ÖĞRENCİLER KEP ATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) mezuniyet sevinci sürüyor. Haftanın üçüncü mezuniyet töreni İslami İlimler Fakültesi ile Kamil Özdağ Fen Fakültesi tarafından düzenlendi.

15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, İslami İlimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Coşkun, üniversite personeli, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ve üniversitenin tanıtım filminin izlenmesiyle sürdü.

“Rol model olmalısınız”

Törende konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekan V. İbrahim Coşkun, beş yıllık fakülte eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, “Seküler bir çağda yaşıyoruz. Din hizmetlerinde bulunacak mezun kardeşlerimizin öncelikle söylediklerini kendilerinin uygulaması gerekiyor. Rol model olmaları ve başta kendi alanları olmak üzere her alanda çok çalışmaları gerekiyor. Dinimizin akla ve ilme ne kadar önem verdiğini göstermeleri gerekiyor. Tüm mezunlarımıza yeni hayatlarında yol açıklığı diliyorum. Kıymetli velilerimize, gençlerimizi yetiştiren akademik personelimize ve üniversite yönetimimize gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Fakülte birincisi ve üniversite ikincisi Betül Zeybek’in mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Fakülte öğrencilerinin ‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ pankartını açması ve İlyas Aktürk’ün Mescid-i Aksa şiirini okuması, belgesel ve video gösterimleri ile devam eden tören, mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ve keplerini havaya atmalarının ardından sona erdi.

Genç Matematikçiler Mezun Oldu

Günün ikinci mezuniyeti Kamil Özdağ Fen Fakültesi tarafından gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, Saray Holding Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Demirbağ ile Mehmet Ertabak, üniversite personeli, aileler ve öğrenciler katıldı.

“Yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın”

Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eylem Güzel Karpuz, “Sevgili mezunlarımız, bugün her biriniz ailelerinize ve ülkenize karşı sorumlu genç matematikçilersiniz. İnanıyoruz ki yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve kıymetli bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın.” dedi.

Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, fakültenin akademik yapısı ve başarılarından bahsederek şunları söyledi: “Sevgili gençler, sizler artık birer üniversite mezunusunuz. Ancak unutmayın ki diploma her şeyi bildiğiniz anlamına gelmiyor. Onun için hayatınız boyunca sürekli yeni şeyler öğrenmeye ve araştırmaya devam edin. Önemli olan dürüst, çalışkan ve ahlaklı insan olmaktır. Bu ülkenin sizin gibi donanımlı gençlere ihtiyacı var, sizin de bu ülkeye borcunuz var. Hayat felsefeniz insanlara hizmet etmek olsun.”

Fakülte birincisi Ülfet Hanım Sarıkaya’nın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Matematik bölümü öğrencilerinin hazırlamış oldukları etkinliklerin ardından mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ve keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutlamalarının ardından program sona erdi.

“Gençler, cennet vatanımızın yarınlarısınız”

Törenlerde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, terör devleti İsrail’in kanlı ve kalleş yüzünü bir kez daha gösterdiğini ve bu soykırımı yapan İsrail Devleti’ni bir kez daha kınadığını belirterek, Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, KMÜ’nün ülkemizin en genç ve dinamik üniversiteleri arasında olmakla birlikte güçlü akademik kadrosu, birikimi, tecrübesi ve kadim geleneğiyle Anadolu’nun en gözde yükseköğretim kurumlarından olduğunu ve özgürlükçü yapısı, kaliteli eğitim öğretim hizmetleri, bilimsel, sosyal, kültürel faaliyetleri ve yetiştirdiği nitelikli öğrencileriyle milletimizin iftihar kaynağı olmaya devam ettiğini vurgulayarak, gençlere seslendi: “Sizler bu ülkenin her bir ferdinin umudu, cennet vatanımızın yarınlarısınız. Her adımınızı bu farkındalıkla atmalısınız. Sizler birer münevver olarak vatanımıza ve milletimize bilimin evrensel ışığı altında en güzel hizmetleri verecek ve tüm insanlığı aydınlatacaksınız. Hocalarınız olarak sizlere olan güvenimiz tamdır. Ne zaman bize ihtiyaç duyarsanız bizler hep sizin yanınızda olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle evlatları için bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan siz kıymetli ailelerimize de ülkemiz ve üniversitemiz adına şükran borçlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.