GENÇ SANATÇILAR KEP ATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri kep attı.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Diğler, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, üniversitenin tanıtım filmi ve fakülte Dr. Öğr. Üyesi Cenk Celasin’in çeng resitali ile devam etti.

Fakülte birincisi Şerife Çetin, ”Dört yıl süren bu uzun ve zorlu yolculukta karşıma çıkan tüm engellere rağmen elimden gelen gayret ve çabanın yanında her şartta arkamda olan ailemin ve sevdiklerimin destekleri ile karşınızda bulunmaktayım. Mezun olmanın verdiği mutluluk ile birlikte arkadaşlarımdan ayrılmak zorunda olmanın hüznünü bir arada yaşıyorum. Bu süreçte karşıma çıkan tüm zorlukları aşmam sonucu burada olmak ve bu gururu yaşamak beni derinden etkiliyor. Üniversite hayatımda bana yeni ufuklar açan kıymetli hocalarıma en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim hayatının bana sunduğu bu yeni yolda Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak kendi bilgilerimi yeni kuşaklara aktarmayı ümit etmekteyim.” dedi.

“Sanat sadece bir meslek değil, bir yaşam biçimidir”

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Diğler, sanatın insanlık tarihinin en köklü ve güçlü ifadelerinden birisi olduğunu belirterek, “Sanat, insan ruhunun derinliklerine dokunan, duygularımızı, düşüncelerimizi ve hayallerimizi yansıtan bir aynadır. Bu nedenle, burada yetişen her bir öğrenci, sadece bir sanatçı değil, aynı zamanda insanlığın ortak mirası olan kültüre katkıda bulunan ışık taşıyıcıdır. Sevgili mezunlarımız, şunu asla unutmayın sanatın gücü ve ışığı sizlere her zaman rehberlik edecektir. Sanat, sizlere dünyayı farklı açılardan görme ve ifade etme yeteneği kazandırdı. Bu yeteneği, her nereye giderseniz gidin, yanınızda taşıyın ve insanlarla paylaşın. Sanatın sadece bir meslek değil, bir yaşam biçimi olduğunu unutmayın. Sizler, bu yaşam biçimini benimseyerek dünyayı daha güzel, daha anlamlı ve daha yaşanılabilir bir yer haline getirme gücüne sahipsiniz. Üretkenliğinizi, tutkunuzu ve bilgilerinizi kullanarak, her zaman yenilikçi ve öncü olun.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında üstün başarılar diliyorum”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, özgürlükçü yapısı, kaliteli eğitim öğretim hizmetleri, bilimsel-sosyal-kültürel faaliyetleri ve yetiştirdiği nitelikli öğrencileriyle milletimizin iftihar kaynağı olmaya devam etmektedir. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve onları sağlam temeller üzerinde geleceğe hazırlamak adına gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversite eğitimini tamamlayan sevgili öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında sağlık, huzur, mutluluk ve üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmalarının ardından fakülte Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Diğler, Rektör Gavgalı’ya yağlı boya ve kara kalem ile çizilen kendi resminin yapıldığı tabloları hediye etti.

Fakülte birincisi Şerife Çetin’in ismini mezuniyet kütüğüne çakmasının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, öğrencilerin mezuniyetlerini kutlamalarının ardından sona erdi.

‘Kep Beraber Sergisi’

Mezuniyet töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın katılımlarıyla fakülte öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Kep Beraber’ mezuniyet sergisi açıldı.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) fuaye alanında öğrencilerin yağlı boya ile tuval üzerine yaptıkları 60’ aşkın eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Rektör Gavgalı, öğrencilerin mezun olmadan önce hazırladıkları eserler için tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.