SAĞLIK ORDUSUNUN GENÇ NEFERLERİ MEZUN OLDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, katılımcıların unutamayacağı bir törenle mezun oldu.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Ada, Prof. Dr. Mahmut Baykan, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrencilerin kortej yürüyüşünün ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, üniversitenin tanıtım filmi ve üniversitenin folklor ekibinin gösterisi ile devam etti.

KMÜ’den 2023-2024 eğitim-öğretim yılında mezun olan Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin mutluluklarını aileleri, arkadaşları, sevdikleri ve hocalarıyla paylaştıkları törende, fakülte birincisi ile bölüm birincileri de konuşma yaptı.

“Hepimizi yeni başlangıçlar bekliyor”

Üniversite hayatı boyunca birçok anı biriktirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan fakülte birincisi Kübra Erdoğan “Üniversite yıllarımız, bazılarımız belki de için hayatının en güzel dönemleriydi. Bugün de hepimizin hayatındaki bir bölümün sonu ve şimdi hepimizi yeni bir başlangıç bekliyor. Hayatımızın bundan sonraki kısmında neler yaşayacağımızı, bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz. Bir yandan üniversite hayatının bitmesine sevinirken diğer yandan da yaşadığımız güzel anıları, öğrenciliğin güzel yanlarını tekrar yaşayamayacağımız için üzülmekteyiz. İş hayatına atılacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Umuyorum yaşadığımız bu heyecan daha güzel duygularla hayat boyu devam eder.” dedi.

“Yeniliklere açık olmak başarıyı getirecektir”

Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Baykan, üniversiteden mezun olan öğrencilerin, eğitim hayatlarındaki önemli dönüm noktalarından olan lisans eğitimini başarıyla tamamladığını söyledi. Eğitimin üniversiteyle sınırlı kalmaması gerektiğini ve hayat boyu devam etmesinin önemli olduğu belirten Baykan, “Yeni bilgilere ve yeniliklere her zaman açık olmanız size başarıyı getirecektir. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. ‘Her son yeni bir başlangıçtır.’ diyerek yapacağınız yeni adımlarda kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tam. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal yaşama yapacağınız katkılar, sizi ve ailenizi olduğu kadar Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ni de yücelterek, bizleri onurlandıracaktır.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemize faydalı bireyler olacaksınız”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, mezunlara ve ailelerine seslendiği konuşmasında en az mezun olan öğrenciler kadar heyecanlı ve mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin güçlü akademik kadrosu, birikimi, tecrübesi ve kadim gelenekleriyle Anadolu’nun en gözde üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayan Gavgalı, “Bizler, gençlerimizi bilim dünyasının gelişmelerinden haberdar olan, zamanın koşulları hakkında bilgi sahibi, üretmeye ve çalışmaya istekli, vatanına milletine bağlı, topluma ve çevreye duyarlı, vefalı ve sevgi dolu bireyler olarak yetiştirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz. Bundan sonraki yaşamınızda burada elde ettiğiniz kazanımlarınız doğrultusunda ülkemizin ve insanlığın geleceğini inşa edeceksiniz. İnanıyorum ki üniversitemizden aldığınız eğitimle hayatınızı en güzel biçimde şekillendirecek, mutlu bir aile kuracak ve ülkemize faydalı bireyler olacaksınız. Hepinize gönülden başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Fakülte birincisi Kübra Erdoğan, mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından ödülünü Rektör Prof Dr. Mehmet Gavgalı’nın elinden aldı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ve mezun öğrencilere belgelerinin verilmesiyle devam eden tören, öğrencilerin keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşamasıyla sona erdi.