KMÜ’DE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU FAKÜLTEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Resmi Gazetede yayımlanan karar ile fakülteye dönüştürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'deki bazı üniversitelerde yapılan fakülte, yüksekokul ve enstitülerin kapatılması ve yeni birimlerin kurulması yönündeki kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar kapsamında birçok üniversitede yapısal değişiklikler ve yeni kurumlar oluşturuldu. Kararla birlikte Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne bağlı faaliyet gösteren fakülte sayısı 12 oldu. Buna göre, KMÜ’ye bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürüldü.

Resmi Gazatede yayımlanan kararın ardından KMÜ, 12 fakülte, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 23 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bilim dünyasına katkı yapmaya devam edecek.