KMÜ’DE ORTAK DERSLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Ortak Dersler Koordinatörlüğü kuruldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Senatosunun 31 Mayıs 2024 tarihli ve 219-2024/45 sayılı kararı neticesinde Ortak Dersler Koordinatörlüğü kurulmasına karar verildi.

KMÜ’ye bağlı ön lisans ve lisans bölüm/programlarında verilecek olan ortak Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Yabancı Dil (İngilizce) derslerinin ve sınavlarının sistemli bir şekilde yürütülmesi için ‘Ortak Dersler Koordinatörlüğü’ kuruldu. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaattin Uca Koordinatör olarak görevlendirildi. Koordinatörlük aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından planlanan bazı derslerin üniversite bünyesinde koordinasyonunu sağlayacak. Buna göre üniversite bünyesinde faaliyet gösteren koordinatörlük sayısı 16’ya yükseldi.