MUSTAFA DİĞLER 'SEÇKİLER' KİŞİSEL RESİM SERGİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Mustafa Diğler 'Seçkiler' Kişisel Resim Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Diğler tarafından hazırlanan serginin açılışına Rektör V. Prof. Dr. Mahmut Baykan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın ve üniversite personeli katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Diğler, tablolarında renklerin ve formların büyülü bir dansa dönüşmesiyle izleyicilerini etkilemeyi başarıyor. Parlak ve canlı tonları resimlerinde ustalıkla kullanan Diğler, renklerin yaptığı eserlerde en büyük oyuncuları olduğunu vurgulayarak,  tuvallerindeki coşkulu renklerle izleyicinin duygusal zihin dünyasında yeni kapılar aralıyor.

Eserlerinde yoğun renkli palet ile yaşama sevincini yansıtan ve sanatseverleri mutluluk, enerji ve coşkuyla dopdolu bir dünyaya davet eden Diğler’in ‘seçkiler’ sergisi son on yılda hazırlanan 47 eserden oluşuyor.

KMÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı fuaye alanında sergilenen eserler, 16 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.