KMÜ’DE ‘BİRİNCİ GELENEKSEL MEZUNLAR BULUŞMASI’

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Birinci Geleneksel Mezunlar Buluşması’ düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, üniversite personeli, mezunlar ve aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Rektör ve İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın açış konuşması ile başladı.

Rektör Gavgalı, mezunlar buluşmasında, “Sizler topluma yön veren, vermesi beklenen nadide insanlarsınız. Doğru yoldan hiç sapmadan büyük, küçük demeden her yerde ve her zaman insanlara hizmette kusur etmemelisiniz. Toplumun sizlere ihtiyacı var, sizlerden çok büyük beklentisi var. Topluma dini ve uhrevi bilgileri en sade ve en yalın bir şekilde aktarmalısınız. Allah bizleri adaletten ve ihlastan ayırmasın, sizlerin yardımcısı olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlahiyat Fakültesinde önceki dönemde dekan olarak görev yapan Prof. Dr. İbrahim Coşkun, programın düzenlenmesinde desteklerini ve emeklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederek, mezunlar buluşmasının öneminden ve kıymetinden bahsetti. Prof. Dr. Coşkun, “Mezunlarımız farklı kurum ve kuruluşlarda görevlerini ifa ediyorlar. Her ne görevde çalışırsanız çalışın sizin bir misyonunuz var ve bunu gerçekleştiriyorsunuz. Zor bir dönemde böyle bir misyonu yerine getirmek gerçekten özveriyi gerektiriyor. Bütün okların üzerinize çevrildiği dönemde bunu hakkıyla ifa ettiğinize inanıyorum. Sizlerin bugün buraya gelerek vefa örneği göstermeniz bizler için çok değerli, hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yine önceki dönemde dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Mehmet Akgül ise çalıştığı dönem boyunca KMÜ’yü yuvası gibi gördüğünü ve bugün burada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Siz değerli mezunlarımız çok iyi yerlerde, güzel hizmetlerde ve bizim misyonumuzu icra edecek görevlerde çalışmanızı ve başarılı olmanızı diliyorum.” dedi.

Program, konuşmaların ardından pandemi nedeniyle mezuniyet törenleri düzenlemeyen fakülte birincisi mezun öğrencilerin konuşmaları ve isimlerini yaş kütüğe çakmaları ile devam etti.

Video gösterimi ile devam eden program, fakülte Arş. Gör. Beytullah Çetin’in musiki icrasının ardından cübbe giyilmesi ve hediye takdimleri ile sona erdi.