KMÜ İLE UTEK ŞİRKETİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Utek Tarım İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi arasında AR-GE projesi kapsamında iş birliği protokolü yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ile Utek Tarım İnşaat Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Müdürü Derman Eser’in imzasıyla yürürlüğe giren protokol törenine KMÜ Rektör Yardımcısı ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Nevzat Aydın‘da katıldı.

Buğday Üretimi Çeşitlenecek

İhtisas üniversiteleri içerisinde ‘Hassas Tarım ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri’ konularında görev alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, protokol kapsamında bölgedeki buğday üretimini yeni çeşitlerle desteklemeyi hedefliyor. Ayrıca üniversite tarafından geliştirilen buğday hatlarının arazi Ar-Ge çalışmalarının yapılması ve hatların tescil edilerek üniversite-sanayi iş birliği kapsamında tarıma kazandırılması da hedefler arasında yer alıyor. Protokol çerçevesinde KMÜ tarafından geliştirilen buğday hatları firma tarafından test edilecek ve tescile başvurusu yapılacak. Tescil edilen çeşitlerin tohumluk üretimi ise firma tarafından gerçekleştirilecek.