Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle düzenlemiş olduğu üniversite tanıtım toplantıları devam ediyor. Karaman Fatih Lisesi’nin ardından Karaman Anadolu Lisesi KMÜ’yü ziyaret eden ikinci okul oldu.
KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Piri Reis Konferans Salonunda 02 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilen programa Karaman Anadolu Lisesi Sayısal 12. Sınıf öğrencileri ile Müd. Yrd. Hasan Hüseyin Dayan, Rehber öğretmen Seda Tan, Biyoloji öğretmeni Metin Sevinç ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gonca Aktoraman katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş Türkiye’de şuan 180 civarında üniversite olduğunu belirterek, 2007 yılında kurulan üniversitelerin başarı sıralamasında KMÜ’nün 5. sırada yer aldığına dikkat çekti. Karataş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversitemizin altyapısını tamamladık. Akademik personel ihtiyacımızı karşılarken, herhangi bir ideolojik düşünceye bağlı kalmadan, tamamen akademik kriterleri göz önünde bulundurarak seçim yaptık. Üniversitemizin bu özelliklerini sizlere tanıtabilmek amacıyla davet ettiğimiz siz değerli kardeşlerimizi burada misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Katılımları için hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.”
KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın ardından söz alan KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kıray ile KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta üniversiteyi tanıtıcı sunumlar yaptılar.
Öğrencilere bilgi vermek amacıyla KMÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Araş. Gör. Gamze Karanfil, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Uzm. Mehmet Koyuncu, Sağlık Yüksekokulu Araş. Gör. Mehtap Çöplü ve Biyomühendislik Anabilim Dalı Araş. Gör. Birol Ay söyleşi gerçekleştirerek bölümleri hakkında öğrencileri bilgilendirdiler.
Araş. Gör. Gamze Karanfil konuşmasında, enerji sistemleri mühendisliği hakkında bilgiler vererek, enerji mühendislerinin görev ve sorumluluklarını anlattı. Karanfil, Karaman’ın rüzgar ve güneş enerji sistemleri için önemli bir il olduğunu belirterek, öğrencilere tercih yaparken bunu da göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti.
Mehmet Koyuncu ise gıda mühendisliği eğitimlerinde temel mühendislik derslerinin işlendiğini belirterek, “Gıda mühendisliği sadece üretici ya da sadece denetçi değildir. Gıda mühendisleri bir ürünün üretiminden paketlenmesine ve soframıza ulaşana kadar her aşamasında bulunur.” şeklinde konuştu.
Araş. Gör. Mehtap Çöplü de sağlık yüksekokullarının, iş olanaklarının fazla olmasından dolayı tercih sebebi olduğunu belirtti. Erkek öğrencilerin de hemşirelik bölümüne gelebileceğini belirten Çöplü, kontenjan ve taban puanlar hakkında bilgi vererek, staj ile ilgili soruları yanıtladı.
Yapılan sunumların ardından öğrenciler Mühendislik Fakültesinin laboratuvarlarını gezerek, Araş. Gör. Seçkin Akın’dan cihazlar hakkında bilgi aldılar. Ziyaret, yerleşke gezisinin ardından sona erdi.