KMÜ Öğrencilerinin Zehirlenmesi İle İlgili Rektör Prof. Dr. Sabri GÖKMEN açıklama yaptı

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 5               19.01.2009

KMÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören üç öğrencinin karbonmonoksit gazından zehirlenmesi olayı ile ilgili Prof. Dr. Sabri Gökmen şu açıklamayı yaptı:

“Üniversitemizdeki üç evladımızın karbonmonoksit gazı ile zehirlenmesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesini çok üzmüştür. Olaydan haberdar olduğumuz andan itibaren üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin sağlık durumunu sürekli takip ettik. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören öğrencimiz Çağrı Kaya ve Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Reanimasyon Yoğun Bakımda tedavi gören öğrencimiz Mehmet Çelik’in sağlık durumunun iyiye doğru gitmesi sevindiricidir. Ayrıca, öğrencimiz Yakup Güler’in ilk tedavisinin Karaman Devlet Hastanesinde yapılıp sağlık durumunun iyiye gitmesi de hepimizi çok sevindirmiştir. Üniversitemizi temsilen bir öğretim elemanımız, öğrencilerimizin sağlık durumundaki gelişmeleri takip etmek ve üniversite adına ihtiyaçlarını karşılamak için öğrencilerimizi ziyaret edip ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletmiştir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, zehirlenen öğrencileri, aileleri ve olayla ilgisi olan diğer öğrencilerimizle yakından ilgilenmektedir. Öğrencilerimizin fiziksel ve psikolojik durumlarının iyileştirilmesi için üniversite olarak desteğimizi sürdüreceğiz. Benzer olayların bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Olaydan etkilenen öğrencilerimize acil şifalar dilerken, kendilerine ve tüm yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum”